Veelgestelde vragen

Onze Sinterklaas is statig, hartelijk, betrokken en lief voor kinderen. Sinterklaas is gekleed in het originele TV-kostuum en draagt een goedverzorgde en gegolfde baard. Vanzelfsprekend drinkt onze Sinterklaas geen alcohol en rookt hij niet.

Pieten zijn ondeugend, een beetje gek en delen veel te veel pepernoten uit. Onze Pieten zijn gekleed in authentieke gekleurde pakken van fluweel. Pieten hebben (veel) roetvegen, net als te zien is bij de nationale intocht op tv. De Pieten worden zorgvuldig opgemaakt door een ervaren grimeur. Onze Pieten zijn lief voor de kinderen en houden rekening met kinderen die het bezoek spannend vinden.

Reserveringen voor een huisbezoek kunnen eenvoudig via deze website worden gemaakt. U geeft de datum en tijd op van uw voorkeur. Vervolgens plannen wij uw bezoek in op de gewenste dag. Hierbij houden wij zoveel mogelijk rekening met het door u gewenste tijdstip. Het kan voorkomen dat het door u gekozen tijdstip niet haalbaar is in verband met de reistijd naar uw adres. Wij nemen hierover altijd persoonlijk contact met u op om een passende oplossing te vinden.

U ontvangt na uw boeking altijd een persoonlijke bevestiging van ons per e-mail. Indien u vragen heeft over uw reservering kunt u contact met ons opnemen per e-mail of telefoon.

Tijdens het bezoek besteedt Sinterklaas graag persoonlijk aandacht aan ieder kind. Zo leest Sinterklaas voor uit het grote boek en bespreekt hij zijn bevindingen met de kinderen. Bij een kind is een bezoek van 20 minuten voldoende, echter vanaf twee kinderen is een bezoek van 30 minuten aan te bevelen.

Wat er precies in het Grote Boek staat, is geheim. Sinterklaas weet alles van alle kinderen (en volwassenen). In het grote boek staat alles zorgvuldig genoteerd. Wilt u Sinterklaas een handje helpen? Voorafgaand aan het bezoek kunt u een kort stukje tekst voor ieder kind per e-mail sturen aan de Sint, zodat dit tijdens het bezoek kan worden voorgedragen. Sinterklaas vertelt graag aan de kinderen wat hij aan hen bewondert, bijvoorbeeld successen op school of sport, mijlpalen in hun ontwikkeling of leuke anekdotes en uitspraken van uw kind. Ondeugende zaken mogen natuurlijk ook worden doorgegeven, maar onze insteek is altijd positief. Bij de bevestiging van uw boeking ontvangt u een link naar een pagina van het Grote Boek waar u alle informatie kunt invullen.

Het strooien van pepernoten hoort bij de traditie van Sinterklaas. Vooraf vragen wij altijd naar uw persoonlijke wensen met betrekking tot strooien bij u thuis.

Het bezoek van Sinterklaas en Piet is natuurlijk niet compleet zonder cadeautjes!
Voorafgaand aan het bezoek bespreken wij met u wat uw wensen zijn met betrekking tot het geven van de cadeautjes. Zo kunt u de cadeaus vooraf bij de buren brengen, of in de kofferbak van uw auto leggen. Wij nemen de cadeaus dan mee naar binnen, maar laten deze eerst nog even in de hal staan. Aan het einde van het bezoek brengen onze Pieten de cadeaus naar binnen en gaat het feest ook na het bezoek van Sinterklaas nog door!

Zorg dat de accu van uw camera is opgeladen en uw videocamera klaar staat tijdens het bezoek van Sinterklaas. Tijdens het bezoek is er uitgebreid mogelijkheid voor het maken van foto’s. Ook mogen er video opnamen gemaakt worden van dit bijzondere moment. Een herinnering om te koesteren.
Foto’s mogen natuurlijk worden geplaatst op social media. Vergeet ons vooral niet te taggen!

SintHeemstede.com verzorgt al meer dan 10 jaar professionele bezoeken van Sinterklaas en Piet in de regio Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Overveen, Vijfhuizen en Zandvoort. Sinterklaas komt bij u thuis, maar bezoekt ook bedrijven, scholen, instellingen en verenigingen.