Over ons

Van jongs af aan heb ik, Thijs, een grote passie voor het Sinterklaasfeest. Gekleed in een door mijn moeder gemaakt Sinterklaaskostuum, liep ik door de buurt en bracht ik pepernoten en cadeautjes rond.  
Toen ik in 2006 Maaike leerde kennen, bleek zij ook een groot liefhebber te zijn van Sinterklaas.

Omdat wij veel waarde hechten aan de traditie rondom het Sinterklaasfeest, hebben wij in 2008 SintHeemstede.com opgericht.
Onze missie is om Sinterklaas en Piet te vertegenwoordigen en een positieve en blijvende herinnering achter te laten bij de kinderen. 

Het uiterlijk van Piet staat (helaas) nog steeds ter discussie. Wij vinden dat Piet geen onderwerp van een discussie over discriminatie hoeft te zijn. Piet is een echte kindervriend en een volwaardige collega van Sinterklaas.
 Piet is grappig en ondeugend. Maar Piet is ook beleefd, behulpzaam en betrouwbaar. 
Onze Pieten zijn voorzien van roetvegen, net als te zien is tijdens de nationale intocht op televisie. Pieten dragen zowel kort als lang haar, krullend, in vlechten of golvend., blond ,bruin, of zwart. De Pieten spreken accentloos Nederlands. En de roe? Dat is écht achterhaald!

Het uiterlijk van Sinterklaas verandert ook met de jaren. Anno 2023 draagt Sinterklaas een nieuwe mijter en heeft Sint een nieuwe stola. De baard van Sinterklaas wordt met zorg onderhouden door Anita Vonk van Studio Stim.
Sinds 2014 werken wij met Anita samen en verzorgt zij samen met haar team voor de grime van Sinterklaas en de Pieten. 

Omdat wij veel waarde hechten aan de kwaliteit van het Sinterklaasbezoek, draagt onze Sinterklaas hetzelfde kostuum als de Sint op tv. Sinterklaas is statig, beleefd en houdt wel van een grapje. Onze Sinterklaas spreekt deftig Nederlands, precies zoals hij ook op TV doet.

Vanzelfsprekend drinken Sinterklaas en zijn Pieten geen alcohol en roken zij niet. (ook niet stiekem!)

Wij zijn u graag van dienst.

Dag hoor!
Thijs en Maaike Hendriks

Reserveer een bezoek van Sint

Bekijk de beschikbaarheid van Sinterklaas in onze agenda en reserveer eenvoudig een bezoek van Sint en Piet.

SintHeemstede.com verzorgt al meer dan 10 jaar professionele bezoeken van Sinterklaas en Piet in de regio Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Overveen, Vijfhuizen en Zandvoort. Sinterklaas komt bij u thuis, maar bezoekt ook bedrijven, scholen, instellingen en verenigingen.