Missie en visie

Sint Heemstede hecht veel waarde aan de traditie rondom het Sinterklaasfeest.
Onze missie is om Sinterklaas en Piet te vertegenwoordigen en een positieve en blijvende herinnering achter te laten bij de kinderen. 

Het uiterlijk van
 Piet staat (helaas) nog steeds ter discussie. Wij vinden dat Piet geen onderwerp van een discussie over discriminatie hoeft te zijn. Onze Pieten helpen Sinterklaas en dit doen zij met veel plezier. Piet is grappig en een tikkeltje ondeugend. Maar Piet is ook beleefd, behulpzaam en betrouwbaar. 
Onze Pieten zijn voorzien van roetvegen, net als te zien is tijdens de nationale intocht op televisie. Pieten dragen zowel kort als lang haar, krullend, in vlechten of golvend., blond ,bruin, of zwart. De Pieten spreken accentloos Nederlands. En de roe? Dat is écht achterhaald!

Het uiterlijk van Sinterklaas verandert ook met de jaren. A
nno 2022 draagt Sinterklaas een nieuwe mijter en heeft Sint een nieuwe stola. De baard van Sinterklaas wordt met zorg onderhouden door een professional.

Omdat wij veel waarde hechten aan de kwaliteit van het Sinterklaasbezoek, draagt onze Sinterklaas hetzelfde kostuum als de Sint op tv. Sinterklaas is statig, beleefd en houdt wel van een grapje. Onze Sinterklaas spreekt deftig Nederlands, precies zoals hij ook op TV doet.
Vanzelfsprekend drinken Sinterklaas en zijn Pieten geen alcohol en roken zij niet. (ook niet stiekem!)

Wij zijn u graag van dienst.

Dag hoor!

Thijs en Maaike
Sint Heemstede

SintHeemstede.com verzorgt al meer dan 10 jaar professionele bezoeken van Sinterklaas en Piet in de regio Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Overveen, Vijfhuizen en Zandvoort. Sinterklaas komt bij u thuis, maar bezoekt ook bedrijven, scholen, instellingen en verenigingen.